Избор из новије понуде

Скренуо бих вам пажњу на неке, по мени, најинтересантније наслове из моје новије понуде књига. Наравно, кад имате времена прегледајте и остале наслове, скоро сваке недеље има понешто ново. Можете ме контактирати и уколико желите да за вас набавим неку одређену књигу изван моје понуде.

zaduzbine2ЗАДУЖБИНЕ КОСОВА

Каапитално издање с краја 80-тих на преко 800 страна, богато илустровано на квалитетном папиру. Књига је била подухват Богословског факултета и Епархије Рашко-призренске, на чијем челу је тада био потоњи патријарх Павле, који ју је уводној речи назвао „саборном књигом“ јер је настала добровољним радом уредника и сарадника и уз бројне прилоге појединаца, „као својеврсна задужбина данашњег нашег покољења“.

grol2ИЗ ПРЕДРАТНЕ СРБИЈЕ – Милан Грол

Антикварна књига, објављена уочи Другог рата, а говори о утисцима и сећањима о времену и људима пре Првог рата. Писац је познати српски политичар, књижевник и  дугогодишњи драматург и управник Народног позоришта у Београду.

srbija1ДРЖАВА И ДРУШТВО ОБНОВЉЕНЕ СРБИЈЕ (1815-1839) – Владимир Стојанчевић

Вредна историјска књига, у којој је сабран вишедеценијски истраживачки рад аутора.  Садржи посебне целине везане за анализу миграција, националну политику кнеза Милоша у неослобођеним крајевима, изградњу државних установа, политику сарадње кнеза Милоша са балканским народима и сведочанства странаца о Србији у време кнеза parafaust1Милоша.

 ПРАФАУСТ – Гете

Постхумно пронађено Гетеово дело из његове младости. Превод и уводну студију урадио је др Марко Вишић, велики ерудита и полилингвиста.

bolestistv1БОЛЕСТ И СТВАРАЊЕ – Владета Јеротић

Једна од класичних раних студија Владете Јеротића, у којој анализира неурозе страха и страх као изазов слободе. Посебно је обрађено стваралаштво Кјеркегора, Кафке, Хесеа и Јонеска.

 

licno1ЛИЧНО ИСКУСТВО – Кензабуро Ое

Несвакидашња књига јапанског нобеловца, коју је написао подстакнут рођењем свог сина са деформацијом главе.  „Мало је мојих романа, а написао сам их много, који ми при читању изазивају осмех на лицу. То ме још више чуди, обзиром да је лично искуство изникло на коренима непосредне патње.“

antihrist1

АНТИХРИСТ – Мерешковски

Роман о Петру Великом, цару „који је руском народу био и најближи и најдаљи, један од највећих добротвора и највећих злотвора“

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s